Over mij

Over mij en mijn werkwijze

Mijn naam is Marion Korten. Ik ben getrouwd met Paul, moeder van Jort en Merle en woon met mijn gezin in Zelhem. Van 1996 tot 2013 heb ik gewerkt als verpleegkundige in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. In deze functie heb ik veel ervaring opgedaan in onder andere het reanimeren van slachtoffers. Ik weet daarom als geen ander hoe belangrijk een snelle en adequate reanimatie is. Het kan levensreddend zijn!

In 2011 ben ik begonnen als instructeur/docent bij de mbo-opleiding Verpleegkunde niveau 4, bij het Rijn IJssel College in Arnhem. Ik geef met veel plezier theorielessen Verpleegkunde en vaardigheidslessen Verpleegtechnische handelingen. Reanimatie is onderdeel van deze lessen, welke ik geef aan studenten in de leeftijd van 15 tot 60 jaar. Door mijn praktijkervaring en docentenopleiding kan ik de theorie goed aan de praktijk koppelen, wat de studenten als prettig ervaren.

Steeds vaker kreeg ik het verzoek om reanimatietrainingen te geven aan personen die, als omstander, een reanimatie hebben meegemaakt. Daarom heb ik Reanimotion opgericht. Ik heb van mijn beroep ook mijn hobby gemaakt! Ik vind dat adequate reanimatie van levensbelang is. Daarom is mijn motto ook: “Heel Nederland Reanimeert”. De trainingen die ik geef wil ik toegankelijk houden voor iedere doelgroep en houd daarom de kosten voor de deelnemer zo laag mogelijk. De trainingen zijn laagdrempelig, kleinschalig en mijn benadering naar de deelnemer is persoonlijk.

Ik ben opgeleid als instructeur reanimatie (BLS en PBLS) door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en mag daarom zelfstandig reanimatietrainingen verzorgen volgens de richtlijnen die door hen zijn opgesteld. Elke twee jaar volg ik de verplichte bijscholingen en zorg ik dat mijn certificering up-to-date is. Mijn bedrijf is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel (KVK) en NRR waardoor mogelijk sprake is van een vergoeding van de zorgverzekeraar. Daarnaast is trainingscentrum Reanimotion ingeschreven bij Hartveilig.nl en bij HartslagNu, waardoor je na het behalen van het certificaat aangemeld kan worden als burgerhulpverlener.

Richtlijnen en werkwijze volgens de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR)

Ik ben opgeleid als instructeur reanimatie (BLS en PBLS) door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en mag daarom zelfstandig reanimatietrainingen verzorgen volgens de richtlijnen die door hen zijn opgesteld. Elke twee jaar volg ik de verplichte bijscholingen en zorg ik dat mijn certificering up-to-date is. Mijn bedrijf is ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel (KVK) en NRR waardoor mogelijk sprake is van een vergoeding van de zorgverzekeraar.

Nederlands Reanimatie Raad (NRR):

Goed reanimatieonderwijs is onderwijs waarbij de deelnemer kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen opbouwt om een reanimatiesituatie te herkennen, een reanimatie uit te voeren en vooral durft te starten.

Dit wordt bereikt met:

  • veel oefenen waardoor het een automatisme wordt
  • realistisch te trainen met scenario's
  • en het bewust en weloverwogen oefenen van wat je net nog niet beheerst.

NRR gecertificeerde instructeur

Met het volgen van een reanimatietraining bij een NRR gecertificeerde instructeur bereidt u zich het best voor op de situatie wanneer iemand in uw omgeving wordt getroffen door een circulatiestilstand. De kans dat u moet reanimeren is klein, maar met een goede opleiding weet u wel wat u moet doen.

Kijk voor meer informatie op www.reanimatieraad.nl/leer-reanimeren.

Logo Nederlandse Reanimatie Raad

Hygiëne

Hygiëne is een belangrijk thema in mij trainingen. Ik ben vaak geconfronteerd met situaties waarin dit thema onderbelicht is. Daarom besteed ik daar extra aandacht aan.

Tijdens mijn trainingen gebruikt iedere deelnemer een eigen "gezicht" op de oefenpop. Deze worden verwisseld zodra de deelnemer aan de desbetreffende oefening begint. De poppen zijn ook voorzien van speciale longfilters. De gebruikte gezichten worden na iedere training uitgekookt om zo gedesinfecteerd te worden en nadien opgeborgen in zipplock zakken. De longen worden na iedere training vervangen. Ook staat handhygiëne en reinigen van gebruikte materialen centraal.

Hoewel dit voor mij een forse investering is geweest, ben ik van mening dat dit de hygiëne ten goede komt.

Materialen

Laerdal Little Anne QCPR
Tijdens het reanimeren is het geven van de juiste borstcompressies en beademingen van levensbelang. Het QCPR feedback systeem geeft een gedetailleerd overzicht van de compressiediepte, compressiesnelheid, leunen, ventilatievolume en het aantal compressies plus ventilaties. De instructeur kan de reanimatie direct beoordelen en hier feedback op geven. Hierdoor wordt de kwaliteit van de reanimatie verbeterd.

De reanimatie oefenpop beschikt over anatomische waarheidsgetrouwe kenmerken. Zo heeft de oefenpop een realistische compressieweerstand, komt de borstkas omhoog bij een correcte beademing en is beademing alleen mogelijk bij het juist uitvoeren van het kinlift. Hierdoor leert de cursist hoe een juiste reanimatie dient te worden uitgevoerd.

QCPR-technologie:
De QCPR-technologie is een feedback technologie die de instructeur en de cursist in staat stelt om de reanimatie prestaties te bekijken en beter te beoordelen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de training verhoogd. Met Bluetooth kan er een verbinding worden gemaakt met de met de QCPR-app op de mobiele telefoon of tablet.

Op deze mobiel of tablet is realtime te zien wat de kwaliteit van de reanimatie is. Hierdoor kun je jouw reanimatievaardigheden continu blijven verbeteren. Grafieken en makkelijk te volgen instructies geven het volgende weer:

  • Compressiesnelheid en diepte
  • Volledig terug omhoog laten komen van de borstkas
  • Zo min mogelijk onderbrekingen
  • Het juiste ventilatievolume
Leer reanimeren met Trainingscentrum Reanimotion
Trainingen voor tieners
Een rustige en prettige omgeving
Leer werken met een AED
Laerdal Little Anne QCPR
Voor iedere deelnemer een eigen "gezicht"